Bijendag van NVB afd. Ermelo bij de Schaapskooi Ermelo

Op 23 juli 2016 heeft de schaapskooi te Ermelo samen met de NVB , afd. Ermelo een bijendag georganiseerd.

Bijenkorf vlechtenHet was een genoeglijke dag waarop de imkers en de vrijwilligers van de schaapskooi veel informatie over de bijen hebben kunnen geven.

Volwassenen en de kinderen zijn aan hun trekken gekomen.

Er waren verschillende kinderactiviteiten met een educatief doel  zoals, etiketten maken en honingpotten vullen en een nektarrace. Tijdens de nektarrace  hebben de kinderen ervaren hoe vaak ze met een rietje heen en weer moesten om een potje gevuld te krijgen.  En dat was nog niet alles want er waren blije kinderen als ze geschminkt waren als een bijtje. De bijenstal was open en jong en oud konden met zeer ervaren imkers mee.

Niet alleen daar kon men van alles over de bijen te weten komen maar ook in de kraam ”imkeren de laatste 100 jaar”. Jan Bosch heeft het vlechten van manden in de praktijk gebracht.  Binnen in de Schaapskooi was het honing proeven om daarna een lekker potje honing van de Ermelosche imkers mee naar huis te nemen. Naast de honing  was er in de kraam van alles op het gebied van honing te koop, van snoep tot mede. 

Binnen was er een film, uiteraard over de bijen. Muziektheater "De Volle Maan" heeft een sfeervolle voorstelling gegeven.
De Schaapskooi is een sfeervolle locatie en het was een mooie dag, een goede gelegenheid om over de bijen te vertellen.  

Activiteiten

Er zijn geen activiteiten.